Geplaatst in Kadootjes, Maandoverzicht, Zelf maken

Knutseloverzicht mei

1.

Dit kan iedereen en is eigenlijk bijna niet meer knutselen: bloemschikken! Koop wat verschillende bloemen, doosje chocola erbij en alles in een mooie vaas: voila kado!

2.

Poging weet ik niet meer van de herbruikbare wattenschijfjes zijn eindelijk goed gelukt! De trucs: niet te groot knippen, een stukje katoen als voering die de vorm mooi vasthoud en dan een zacht stofje met lusjes als buitenkant. Gewone Handdoekstof is eigenlijk te grof, de keukenhanddoekjes van nu hebben vaak ook van deze zachte lusjes zoals dit stukje stof (voor als je het ook eens wil proberen). Ik ben er superblij mee!

3.

Een vriendin wilde na de beschrijving van mijn zwarte muziekjurkje de jurk wel eens zien zodat ik er ook 1 voor haar kon maken. Ze viste de mijne uit de wasmand en hij paste best goed en ze was enthousiast. Ze gaf aan wat ze anders wilde (lange mouwen en het kant wat hoger) en samen met een andere vriendin schreef ik alle wijzigingen op die volgens ons haar beter stonden. Hieronder nam ik mijn patroon over en paste het op haar maten aan. Een naaivriendin had op het stoffenspectakel een lang lineaal gekocht en nu dacht ik: waarom heb ik niet zo’n ding gekocht? Ik ging op zoek naar iets wat ik als alternatief kon gebruiken en vond de Cluedo doos. Ging ook best goed.

Dit is de jurk voor de pasbeurt en gelukkig paste hij vrij goed. Ik paste de mouwen nog verder aan (er zit geen rek in de stof dus ik durfde ze niet te strak te maken). En nu moet alleen de rits, de zoom en de mouwen afwerking nog.

4.

Ik maakte weer een beproeft overslagjurkje. De vorige werd minder en bij de Jan Sikkes slaagde ik voor nieuwe stippenstof. Ik weet zeker dat ik deze ook heeel vaak ga dragen als de stof niet al te snel raar wordt. Zo fijn model, lekker makkelijk, netjes maar niet te netjes en hij zit lekker.

5.

Ik maakte van het restje stof dat ik had voor mijn eigen overslagjurk ondergoed. Supermakkelijk om te maken, best leuk ook, het zit lekker en zo komen mooi de restjes op. Ideaal project nu ik eenmaal het patroon goed heb aangepast.

6.

En ik maakte weer een paardrijbroek! Ik moest hem savonds aan (nouja van mezelf dan, ik heb er nog wel een maar die wordt hard minder. Dus hij moest wel een soort van af. Dus ik stikte nog niet alle naden door want daar had ik geen tijd voor. En na ritje 1 issie al stuk. Wel te repareren hoor, maar zo blijkt maar weer: haastige spoed is zelden goed! Maar de kleur is wel supermooi, daar ben ik heel blij mee. Alleen jammer dat de stof toch niet zo dik en stevig was als ik dacht, deze gaat het niet zo heel lang volhouden ben ik bang. Ok naaide hem lekker buiten. Ultiem genieten.

7.

Ik kocht bij Zalando een aantal fietsbroekjes en hield degene die het lekkerste zat. Deze tekende ik na om er zelf nog meer van te maken. Om deze te dragen onder een jurkje tegen schurende benen en zodat je wat bedekt bent als het ineens gaat waaien. Ik heb het broekje zelf nog niet genaaid, alleen het patroon gemaakt. Dat is niet helemaal waar want van de paardrijbroekstof die over was maakte ik een proefmodel maar die zat veel te strak omdat ik niet zat op te letten en hij daardoor veel kleiner werd. Oeps. Ik wacht even met poging twee totdat ik weer ergens stof van over heb.

8.

Voor een trouwende collega maakte ik dit geldkado. Het idee werd doorgegeven maar is erg leuk vind ik. Ik zocht op Pinterest een afbeelding en zette daar hij namen boven. En met lint maakte ik de voorbereiding dat er rolletjes geld achter konden. Een andere collega kocht de diepe lijst bij de Ikea. En weer een andere collega maakte de rest van het geld erin. Teamwork!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s