Geplaatst in Lekker knutselen, Maandoverzicht

Knutselmaandoverzicht April

1.

Een jurk van een gekregen stof en met een patroon dat ik zelf maakte met behulp van mijn pop en een bestaande jurk.

De jurk kwam af, maar er zit nog een heel gek extra stukje stof onder de schouder waar ik nog niet tevreden over ben. maar de wijde rok is prachtig. Met het warme weer heb ik hem wel alvast aangehad. En ik kocht een vestje die er perfect bij past.

 • 2.

  Ik maakte nog een jurkje, om het overslagpatroon dat ik zelf had, te verbeteren. En omdat ik wist dat ik nog een makkelijk jurkje voor de zomer nodig had.

  3.

  Ik zat in de flow en maakte ook nog een shirt wat ik zelf tekende met behulp van een mouw van het patroon van mijn afstudeerjurkje. Ik weet nog dat die mouw toen ik mijn presentatie hield, er helemaal nog niet in zat door tijdnood ;). Ik naaide deze jurk heerlijk in de zon op het balkonnetje. ik heb hem al een aantal keer aangehad en krijg er telkens complimentjes over!

  4.

  We gingen stofjes kopen bij het stoffenspectakel op tweede paasdag en ik stelde mijzelf een deadline om het zwarte crescendo jurkje het eerste af te hebben voor het optreden van 4 mei. Dat lukte gelukkig en hij is erg goed gelukt.

  Ik maakte hem van zwarte vrij gladde stof voor de wijde rok, en heel mooi kant voor de hartvormige bovenkant en mouwen. Ik maakte het patroon opnieuw aan de hand van mijn eerder gemaakte jurk waar ik na het knippen nog zoveel heb lopen aanpassen dat dit de enige optie was om nog zoiets te kunnen maken. En hier wilde ik wel mouwen in dus dat was even puzzelen.

  5.

  En ik maakte herbruikbare wattenschijfjes van heel zachte lusjestof die ik ook kocht. Van handdoekstof worden ze wat te hard en ik had nu een soort onderlakenstof met zachte lusjes gebruikt maar die stof was wit en make-up is dat niet dus die waren groezelig. En het was rekbare stof en dus kwamen ze als propjes weer uit de wasmachine. Dus tijd voor een nieuwe poging (ik denk poging 4 ondertussen). Ik maakte eerst een proef met de zachtste kant naar buiten. Ik deed daar een stukje katoen tussen zodat de vorm vast zou blijven en stikte de bovenkant ook door. En toen had ik een keiharde ronde veel te gladde variant. Dus tijd voor poging 5: ik pakte de andere kant van de sotf, die meer water opnam, en stikte hem niet door. Door het katoen ertussen blijft hij perfect in vorm en ze worden allemaal rond en even groot. Missie geslaagd! Nu kijken hoe ze het in de was en bij het gebruik volhouden…

  En dat waren mijn knutsels van april! 3 jurken, een top en wattenschijfjes. Ik ben heeel tevreden en denk dat ik nog nooit zoveel heb genaaid in een maand.

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s