Geplaatst in Weekoverzicht

Weekoverzicht januari 4

Maandag werkte ik en kwam ik moe thuis. En omdat mijn voet nog niet helemaal dicht is kon ik niet zwemmen, waar ik van baalde! Maar in plaats van sip te blijven besloot ik dat het leven daar te kort voor is en ging ik na even lekker uithangen voor de tv even lekker schilderen, even lezen voor therapie, met de gordijnen bezig en nog heel even tv en lekker douchen. Yes!

Dinsdag moest ik het land in, maar niet supervroeg dus ik haalde wat slaap in en werkte verder voor therapie. Het werk ging goed maar eenmaal thuis om even een warme trui aan te trekken had ik niet zoveel puf meer voor de muziek dus ik loos voor mezelf en ging lekker vroeg op bedje.

Woensdag werd ik na 11 uur slaap wakker maar helaas niet super uitgerust. Maar toch lekker dat het kon! Ik was vrij, ging naar therapie en had het gevoel alsof alles mogelijk was maar was daardoor ook best onrustig. Pas na een meditatie kreeg ik pas wat weer uit mijn handen en naaide ik nog even verder aan de gordijnen. Die toch te kort werden. Bah. Daarna schoonouders verassen door ze mee te nemen uit eten. Schoonzusje en vriend stonden al een kwartier in en pan met heet water te roeren, haha! Maar het was geslaagd, alleen aten we veel te veel, we waren allemaal min en vol.

Donderdag hoefde ik ’s middags pas in Elburg te zijn voor het werk. Ik maakte voor therapie voor mezelf een soort routine en las veel en bedacht veel. Daarna mooi op tijd op stap om nog even in de oude binnenstad te kijken! Dat was echt heel fijn, zo mooi/kneuterig/oud en toch ook wel hip en tijdloos. Kijk maar mee in dit artikel dat ik over Elburg schreef.

Daarna laat in de auto naar huis en ik reed zo’n beetje op de automatische piloot, moe! Gelukkig werd er eten voor mij gemaakt en na 2 uur op de bank gehangen te hebben ging het weer een beetje en gingen we taart halen bij schoonouders die vandaag zoveel jaar getrouwd waren.

Vrijdag reed ik weer heerlijk paard, dit keer op René en hij was heel direct en een beetje eigenwijs, daar houd ik wel van. Maar wel weer puffen en hijgen, totaal geen conditie!

Daarna met het gas erop auto omruilen, douchen, eten en huis schoonmaken. En tas inpakken voor het studieweekend! Zoooo veel zin in! Ik vergat gelukkig niet de spelletjes. Bijna nog belangrijker dan Mn klarinet (die ik ook meenam). We gingen eerst alles schoonmaken (alle stoelen en tafels plakken daar altijd) en klaarzetten en de versieringen ophangen.

En toen tijd voor pizza!

Toen het bed klaarmaken en de slofjes aan voordat de meute zou komen en de tassen gecontroleerd gingen worden op verboden middelen (o.a. energiedrank). En ik speelde alvast het eerste spel een stukje: Metropolis.

We speelden een groot deel van de avond en daarna deden we spelletjes. Daar zat ik niet van in de organisatie dus kon ik lekker meedoen! We deden levend risk met allerlei opdrachtjes en ons team ging niet zo goed en iemand viel best naar. Na het spel was het tijd voor kletsen en nog meer spelletjes! We deden eerst Metropolis verder en daarna party animals, vlotte geesten en 30 seconds. Superleuk! We gingen niet al te laat op bed (rond 2uur).

Zaterdag was ik voor de wekker wakker en ging ik helpen ontbijt klaarzetten en de mensen van de poetsploeg optrommelen die dat eigenlijk moesten doen. Daarna lekker ontbijten met dingen die je thuis haast nooit hebt, zoals vlokken!

En we kregen een gastrepetitie, heel leuke vrouw! Die straalde de passie voor muziek echt uit, zo leuk om daardoor uitleg te krijgen en gedirigeerd te worden!

Die dag moest de poetsploeg waarvan ik als hoofd was gebombardeerd, de wc’s schoonmaken. Altijd feest, iedereen vind dat altijd zo leuk om te doen…. dus ik verzakende mijn ploegje en zette alles klaar. En toen poetsen maar! Ik legde alles uit. Op de glorix zit een kinderslot.. die diegene dus ook niet open kreeg. Na een hint opende de fles en werd er een groen kwakje midden in de pot gespoten en triomfantelijk gevraagd: zo? Eehm nou er zit een scheef tuutje op, daarmee kan je zo onder de rand spuiten… oooooooh…..was het. Hahaha zo grappig! En ik heb iemand uitgelegd dat je inderdaad ook spiegels moet schoonmaken… en hoe dweilen werkt. Ik kwam zelf bijna nergens aan toe maar de kids hebben supergoed gewerkt om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Hahaha. Maar zo heb ik het ook geleerd vroeger, toch wel leuk om dit te kunnen doorgeven!

We repeteerden veel en ik kwam erachter dat er om 4 uur een voorspeeluur was waarvan het de bedoeling was dat iedereen wat deed. Dat had ik best iets eerder willen weten want ik had geen extra muziek mee. Ik was bij mijn klarinetbuddie aan het vragen of ik mee kon doen maar die zei o mooi dan mag jij iets met de hobo doen die ook niks heeft! Haha we konden er wel om lachen maar eigenlijk wilden we ook niet iets uit het blauwe boekje spelen. Dat hoorde weer iemand die een extra stuk mee had een transponatie tabel, waarbij je de noten kunt opzoeken voor een instrument van een andere stem. Het stuk stond in c wat de hobo goed kan Lexen maar ik lees in Bes. Dus wij heel hard werken om het stuk om te zetten. We skipten de herhalingen en de coda’s maar alsnog was het best ingewikkeld met allerlei toevallige voortekens. Ik moest in een paar achtsten combinaties maken die niet makkelijk zijn. Wij oefenen en ik kwam er niet echt uit maar na nog meer oefenen en wat noten eruit gooien hebben we het toch redelijk voor elkaar gekregen! Maar ik ben vooral trots dat het ons gelukt is, weer wat nieuws geleerd!

De rest had tijd om even lekker te wandelen en wij waren heel druk met overzetten en zowiezo is zo’n weekend erg intensief, ik had best hoofdpijn. Gelukkig werken aspirines snel. Na lekker makkelijk eten (her werd gebracht!) was er nog even tijd om spelletjes te doen en na de repetitie was het tijd voor het verkleden! Ik deed wat haren en speldde mensen in de kleren. Genieten!

Erg leuk om te zien dat de meesten er veel werk van hadden gemaakt! Mijn zwager was een monnik en hij speelde zijn rol goed haha. Tijdens het tweede georganiseerde spel had ik wel een klein beetje last van mijn lange wijde mouwen die ik over mijn galajurk had gemaakt, maar toch ging het goed! We deden triviant en door middel van de gootsteenstop zo snel mogelijk van tafel te pakken mocht je antwoorden en punten verdienen. En er waren minigames die echt simpel maar geniaal waren, echt zo grappig! Er was een spel dat je zo snel mogelijk een voor 1 de tissues uit een doos moest trekken. En een van de saxen was übergeconcentreerd en trok die dingen er supersnel uit! En sommigen kregen een oreo koekje op hun voorhoofd en terwijl ik mijn teamgenoot aanmoedigde was mijn klarinetbuddie al aan het kouwen.. en ik mocht zo snel mogelijk Skittles sorteren (gewonnen!) en met twee aan elkaar getapede flessen met daarin dikke m&m’s die als een soort zandloper van de ene naar de andere kant geschud moesten worden. Een lawaai van jewelste! Maar ik was zo slim om even te kijken welke schud techniek het beste werkte en terwijl de rest snel en hard schudde, gooide ik ze hoog op en vlogen ze er snel doorheen, waardoor bijna niemand me geloofde toen ik klaar was ;). Erg leuk bedacht allemaal. En toen weer lekker spelletjes doen! Ik had veel aspirine gehad dus ik nam geen alcohol (de avond ervoor ook maar 1 wijntje) maar ik was wel extra geconcentreerd tijdens vlotte geesten. En andere spelletjes. Waaronder ook eindelijk een keer weerwolven van wakkerdam. Samen met onder andere mijn klarinetbuddie was ik een weerwolf en won ik het eerste spel, het tweede spel was ik Cupido maar was ik daarna doodgestemd en dan is er niet heel veel meer aan…

Zondag werd uit bed komen wel moeilijk want ik had wel echt te weinig slaap gehad. Maar gewoon doorgaan en met allemaal witte gezichtjes speelden we de halve morgen. De concentratie was duidelijk minder, maar niemand was boos of kortaf en dus was het wel gezellig! We deden nog meer spelletjes en daarna was het alweer tijd om op te ruimen. Ik zette mensen aan het werk met de belofte dat ze dan niet de wc’s hoefden te doen en strikte de kamer van mijn klarinetbuddie om de wc’s te doen. Na nog meer spelletjes kwam mijn vriend en dat was zo leuk! We deden een slotconcertje en toen kwam het zwaarste: de laatste dingen opruimen en wachten tot we naar huis konden. Eenmaal thuis gooide ik de spullen in de was en plofte ik op de bank neer. En kon mijn ogen niet open houden. Ik lag om half 6 in bed en werd om half 8 redelijk verkwikt weer wakker! We aten wat en keken HHB en Rembrandt. Want ik was wakker! Maar ik kon ook daarna niet echt slapen, zere keel en gewoon wakker. Ik wordt ook een dagje ouder ;). Maar het was zo geslaagd! Volgend jaar weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s