Geplaatst in De verbouwing van een jaren 30 huis

De verbouwing van een jaren 30 huis: Woonkamer deel 1

We zijn beneden begonnen, alle hardboard wat tegen het plafond aan zat hebben we op de dag dat we de sleutel kregen eruit getrokken. We maakten direct kennis met de buren die kwamen vragen of het wat zachter kon…

Daarna haalden we de kastjes onder het raam weg ppen de houten vloer los. De charmante kastjes hebben we er toch maar uitgehaald, aangezien we centrale verwarming op die plek nodig hebben die op die plek moest staan.

Balken vervangen

De vloer boog door, dus we hadden een vermoeden dat er balken verrot waren, wat ook zo was. We sloegen met een dremel de spijkers door het hout en daarna met een koevoet wrikten we de planken los. Zo hadden we de hele woonkamer en gang open gehaald.

We hebben 30 cm zand afgegraven (met de hand) en een paar balken vervangen.

Waarschijnlijk waren de balken bij de bouw van ons 5e huis van een rijtje op geweest, want er zat ook een metalen waslijnpaal op een verrot berkenstammetje in plaats van een houten balk…Vandaar dat de vloer doorboog!

Stroom

Stroomkabel hebben verschillende kleuren, voor de min, plus en de aarde worden verschillende kleuren gebruikt en om de zoveel jaar worden er weer andere kleuren standaard. We hebben heel veel kleuren gevonden in ons huis! We legden vast nieuwe stroom aan die onder de vloer zou komen, zodat we zo min mogelijk in het plafond en de muren gaten zouden hoeven maken.

Isolatie

We bestelden isolatiekorrels online (een soort piepschuimen pringles) en ik regelde het zo dat we daar nog wat subsidie op kregen. Helaas hadden we niet genoeg besteld, dus reed ik met mijn vader en met de kar van de buurman naar Akkrum voor nog wat extra gele korrels.

We harkten de korrels glad, echt met een hark, die we vonden in de schuur.

OSB

We legden op de nieuwe stevige balken OSB platen van de Karwei in de aanbieding en schroefden die goed vast. Ze bogen wel wat door als je erop liep dus we wilden ze misschien nog omruilen voor een maat dikker maar moesten dat heel snel beslissen. We hebben besloten ze te houden en gelukkig veert het niet door nu er een afwerkvloer overheen zit. We lieten nog wat gaten open zodat we daar nog bij konden voor de cv leidingen.

We lieten dit een hele tijd zo, omdat we er moesten gaan wonen en er een cv moest komen en een afgewerkte kamer waar we eerst konden wonen. We kozen de slaapkamer boven om nu eerst verder af te maken.

Voor en na

Je ziet weinig verschil, maar dit was wel een van de grootste klussen, de vloer open halen, de boel uitgraven, vervangen en weer dichtmaken.

Voor

Na (tussenupdate)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s