Geplaatst in Inspiratie, Omdenken, Simpel genieten

Mooie plaatjes – mooie levens?

Klik instagram of Facebook maar open: allemaal mooie plaatjes van leuke dingen! En eerlijk is eerlijk, ik doe het zelf ook.

Je leest wel eens in een weekoverzicht dat ik moe ben of een baaldag heb, maar daar maak ik dan geen foto van. Dus het lijkt allemaal mooi. Maar natuurlijk is het dat niet altijd.

Niet laten ontmoedigen door het geweldige leven van anderen

Iets delen waar je enthousiast over bent is heel gewoon, als je ergens bent en denkt: wauw hier is het mooi! Maar bij sommige mooie plaatjes kan het gevoel wel eens missen. Een lekker plaatje van relaxt versieringen knippen voor je verjaardag kan ook betekenen dat ik geen puf meer had om iets anders te doen en me schuldig voelde dat ik niks deed. En dat was ook zo.

Nog een voorbeeld: ik wordt 30 deze week en bereid met veel plezier mijn feestje voor en denk erover na wat 30 worden betekent voor mij. Maar dat feestje kan wel eens in het water vallen als het slecht weer wordt: aargh wat ben ik daar bang voor! En als je erbij nadenkt is 30 wel de leeftijd om getrouwd te zijn en aan kinderen te denken (zoals mijn vrienden) en ik heb nog niet eens een douche. Dus.

Hoe gelukkig ik sommige dagen ook ben (en dan vrolijke foto’s maak), er zijn ook genoeg dagen dat ik baal en ik niks deel. En zo heeft iedereen dat. Ook diegene die zulke leuke vakantiefoto’s deelt. Diegene is misschien extra blij om even weg te zijn van haar verschrikkelijke baan of van problemen op een ander vlak. Logisch dat diegene ook iets leuks wil delen! Maar laat je daardoor niet gek maken. Ook al gaat dat bijna automatisch door onze aard om erbij te horen.

Tevreden

Als je tevreden kan zijn met jouw situatie, dan heb je pas geluk gevonden. Of als je blij kan zijn voor een ander zonder te denken: en ik dan? Of als je stil kan staan dat niet alles pais en vree is, ook al lijkt het wel zo. Dat helpt wel om tevreden te zijn met je eigen leven, of niet dan?

Dit bericht schreef ik na aanleiding van dit bericht op het blog van Thankgoditismonday.

Een gedachte over “Mooie plaatjes – mooie levens?

  1. Wat een mooie blog en wat tof dat je door mijn verhaal geïnspireerd bent. Alvast een hele fijne 30ste verjaardag gewenst! Het wordt hoe dan ook geweldig leuk. Vond 30 worden echt heel erg maar op de dag zelf was ik heel blij en voelde me ontzettend jarig dus hoera alvast daarvoor! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s