Geplaatst in Inspiratie

March meet the maker 10 t/m 23

Deze maand is er een challenge (eigenlijk voor op instagram) over het laten zien van je creatieve bedrijf. Hier zag je mijn opdracht 1 t/m 9. Hieronder ga ik je er nog een heleboel laten zien!

Opdrachten

10. Favorite small business. Mijn favoriete kleine bedrijf is denk ik feestrijk. Ik vind het een heel inspirerende winkel, hierdoor kreeg ik weer zin om met mijn webshop verder te gaan! De stijl van de winkel spreekt me heel erg aan en heb ik wel een beetje als inspiratie gebruikt, dat geef ik eerlijk toe. Ik heb bij mijn opleidingen geleerd: beter goed gejat dan slecht bedacht. De eigenaresse van feestrijk is als hobby begonnen en heeft een collectie van retro meubels, ingekochte baby en kinderspullen en een paar handgemaakte items. Persoonlijk vind ik de winkel wat duur en denk ik dat ik leukere handgemaakte items maak. Dat klinkt wel wat arrogant maar ik bedoel dat ik wel een waardige concurrent denk te worden.

11. Post run. De weg naar de brievenbus? Wat je doet na het hardlopen? Nou ik loop niet hard en als ik post heb doe ik dat meestal bij het werk op de bus want ik weet niet waar de dichtstbijzijnde brievenbus zit bij huis eigenlijk…

12. First sale, mijn eerste verkoop. Geen idee eigenlijk, ik denk een handgemaakte kaart die ik vroeger met mijn moeder maakte. Mijn moeder maakt nog steeds mooie kaarten en ik maak snelle kaarten met mijn brush pen.

13. Feedback, dat is wel een moeilijke! Voor de nieuwe naam van Wubbel heb ik veel mensen om feedback gevraagd en ook de mobile die ik maakte liet ik aan mensen zien en ik lette vooral op hun reacties.

https://videos.files.wordpress.com/hpMgY0Zj/img_6239-1.mov

14. Creatieve friends. Deze is makkelijk: al mijn vriendinnen zijn creatief! En daarom heb ijverige week weer weer een knutselavond georganiseerd en die vloog om!

15. Inspiratie. Dit wat ik nu ga zeggen hoor je overal maar is echt zo: maar die zie ik om me heen. In de natuur en in bed, dat maakt niet uit. En er zit ook gewoon veel inspiratie in mijn hoofd. En als ik even afgeleid wil worden ga ik vaak pinteresten, wat ook weer inspiratie is/geeft. En soms ben ik iets aan het maken en geeft stap 1 me inspiratie voor meer inzichten!

16. Time to relax, tijd om te relaxen. Dat is mogelijk omdat ik maar 3 dagen werk! Maar op een vrije dag heb ik pas tijd om te relaxen in min hoofd als het huishouden gedaan is. Dus dat probeer ik op werkdagen te doen, zodat ik op een vrije dag relaxt ven. Want als het dan nog moet zie ik alleen maar klusjes en kan ik daar de hele dag mee bezig zijn en heb ik dus eigenlijk niet echt vrij. Ik werk maar dan zonder ervoor betaald te krijgen ;). Tijd om te relaxen is ook dit blog schrijven!

17. Fotografie. Dat doe ik met 3 dingen, een groot vel wit papier, (of een kringlooplaken bij grote dingen), mijn mobiel en Photoshop. Mijn mobiel is de iPhone5s en in de mediamarkt heb ik hem uitgebreid getest of de kleuren wel echt en mooi zijn. Ik gebruik altijd de vierkant optie die hij heeft en maak de foto lichter voordat ik hem schiet. Zo komen ze op dit blog en op instagram. De productfoto’s voor in de webshop bewerk ik in Photoshop dat het echt helemaal een witte achtergrond heeft.

18. Shelfie, een zelfie van een plank? Nou ik heb wel zo’n plank waar allerlei todo’s en troepjes op belanden. Boven de plank met de stofjes waar ik nog voor mezelf mee ga naaien.

19. Helper, iemand die mij helpt. Nou dat zijn de katten: zodra ik stof uitgespreid heb om te gaan knippen en ik ga heel even weg, dan ligt er een kat op, om ‘te helpen’. Net als met grasmaaien en haken, dan wil vooral Ben graag ‘ helpen’. Te schattig.

20. Schetsboek. Daar had ik vroeger kleine boekjes voor met wit papier, maar tegenwoordig een bullet journal en een heel mooi greenbook, waar ik ook dingen uit kan gummen! Ideaal.

21. Werkkleren. Nou dat is m’n overal als ik aan het klussen ben (of m’n spijkerbroek waarvan de gulp kapot is). En als ik aan het knutselen ben heb ik gewoon vrij normale kleding aan waar ik me goed in voel. Het zelfgemaakte shirt met de katjes is wel een van mijn favorieten.

22. Best Seller

Dit is denk ik de uil-knuffel. Daarom heb ik hem in een milieuvriendelijke versie weer gemaakt, zodat deze in de webshop verkocht kan gaan worden.

Voorkant

23. Studio Playlist

Mijn muzieksmaak is niet echt van deze tijd, ik luister tijdens het naaien eigenlijk altijd de 60’s en 70’s hits van de app van radio.nl, of spotify met een Playlist van ABBA, wat Elvis en andere ouwe zooi. Zo heet de playlist ook. En soms draai ik een plaatje als ik even op de bank haak of met de hand naai.

Er is nog een week maart over, dus nog 7 opdrachten!

Advertenties

Een gedachte over “March meet the maker 10 t/m 23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s