Geplaatst in Inspiratie, Simpel genieten, Thuis genieten

Inspirerende documentaires en films op Netflix

Als je moe bent is niks zo lekker om de dingen op de tv op te zuigen. Ik zag het afgelopen jaar heel wat tv, maar van sommige documentaires en films kreeg ik ook weer energie. Deze deel ik met je:

Documentaires:

  • Abstract

Dit bestaat uit meerdere losse series waar ontwerpers, architecten en andere niet ‘standaard’ mensen worden gevolgd en geïnterviewd. Ze zeggen heel inspirerende dingen, bijna als Quotes. Heel inspirerend vond ik (niet alle afleveringen, maar vooral de architect, binnenhuisarchitect en de tekenaar).

  • Burlesque

Dit is een documentaire over mensen die alles doen voor de show, een show met veel glitter, costuums en bloot. Het is niet mijn tak van sport, maar wel fantastisch om te zien dat deze mensen helemaal transformeren als ze doen wat ze het liefste doen.

  • Girlboss

Is een serie van afleveringen over een meisje die ontdekt waar ze goed in is en met vallen en opstaan een mooi bedrijf neerzet. Ik weet niet of het een echt verhaal is, maar het is wel heel realistisch en leuk gebracht.

  • Expedition Happiness

Dit gaat over een Duits stel dat door Amerika met de hond gaan reizen met een omgebouwde schoolbus.

Films

  • Ferris Bueller’s day off

Deze film vond ik op het lijstje van de blog van ikbenirisniet toen ik ziek was (goede timing Iris!). Wat ik heb onthouden is dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om mogelijkheden te zien en leuke dingen te ondernemen.

  • Bad Moms

Deze film laat een redelijk ‘normaal’ leven zien waar een moeder haar uiterste best doet om alles draaiende te houden en het allemaal net niet lukt. Heel herkenbaar. En dan is de maat vol en gaat ze helemaal los, wat haar eigenlijk veel meer oplevert dan haar oude stijl van leven. En dan met veel humor en kabaal. Ik heb hardop gelachen, hoe vaak doe je dat nou tegen de televisie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s