Geplaatst in De verbouwing van een jaren 30 huis

Update: keuken

De keuken was het eerste wat bruikbaar was in ons nieuwe huis. Afgelopen zomer hebben we hem eindelijk betegeld en nu moeten we hier en daar nog wat kleine dingen (die veel tijd kosten).

De verf is al wel opgedroogd maar nu nog even tijd vinden om de randjes eraf te krabben. Dit is alsnog sneller en mooier dan afplakken, ook met dure tape vlekt het er bij mij altijd achter, dan is zo’n glaskrabber

ideaal.

Afval scheiden vind ik belangrijk om het milieu te ontlasten. De keuken is niet zo groot, dus eigenlijk hebben we geen plek voor een prullenbak. Dus nu liggen er stapeltjes oud papier en plastic op het aanrecht. Dat is ook niks. Ik kocht bij de Xenos heel lelijke maar hopelijk wel handige prullenbakjes voor groen, rest en plastic afval. Deze wil ik in een van de lades zetten. Ik hoop dat er genoeg plek is in de lades ( want die zitten ook overvol omdat de kelder nog niet klaar is).

Yes, gelukt!

Snijplanken hebben we op het aanrecht staan. We hebben nu een houten want ja als het in het zicht staat moet het wel een beetje mooi zijn. Nadeel is dat mooie snijplanken best duur zijn. Ook is hout niet ideaal als snijplank, vooral mijn vriend vind het niet hygiënisch. Ik op zoek naar wat anders, maar bamboe is nu in en dat vind ik te druk met al die kleine stukjes. Dus ik was heel blij toen ik bij de söstrene grene granito snijpankjes zag! Vroeger hadden de Piet Zwart keukens een granito keukenblad. De keuken hebben ze opnieuw uitgebracht maar het blad niet, waardoor je naar een specialist moet en de hoofdprijs betaald. Dus dat hebben we maar niet gedaan. Maar nu met deze snijplanken staat het wel extra speciaal, omdat die er toch een beetje bij horen.

De badkamer heeft nu eerst voorrang maar we zijn ook bezig met de kelder omdat dat toch ook wel praktisch is. En een deurbel ook dus die moet eigenlijk ook opgehangen worden… en een buitenlicht zodat er niet weer ingebroken wordt. Een huis verbouwen is best een klus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s