Geplaatst in Inspiratie

Berlijn tips

image

Berlijn tips:
1. Praktische outfits: met goede schoenen in plaats van mooie schoenen. De meeste Berlijners lopen er namelijk niet echt volgens de laatste mode bij en dat kan ze ook niet schelen.

2. Brood: het gewone brood is niet echt lekker, maar de afbakbroodjes wel! En natuurlijk het gebak…

3. Fiets: huur een fiets voor de highlights in de binnenstad (mitte). Het is best een grote stad en zo kan je rustig alle mooie dingen bekijken.

4. Zondag: markten op verschillende plekken,: antiekmarkt vlakbij het ostbahnhof, jonge designers en vintage op een heel grote vlooienmarkt in een park waar ook massaal gerelaxed wordt met bellenblaas en gitaren.

5. Creatief: er is veel straatkunst, creatieve winkels zijn er in bepaalde delen van Berlijn, en ook in Potsdam vonden we een zijstraat met allerlei ateliers.

6. Ov: met het ov reizen is ideaal om veel te zien. Via de kleingruppe tagekarte kan je voor 28,50 met 5 personen en een hond een hele dag in al het openbaar vervoer in en rond Berlijn! Voor de ondergrondse u-bhan wel even afstempelen!

7. Afval: Alle oranje prullenbakken hebben een naam, vrolijk! Ook scheiden ze veel afval, op stations en in supermarkten staan gescheiden containers.

8. Vintage kleding: vlakbij het alexanderplatz zit de vintagewinkel humana waar je veel jaren 70 kleren voor onder de 3 euro kunt vinden.

9. Met beide benen op de grond winkelen: de kadewe, waar je je verbaasd hoeveel mensen doen alsof 400 voor een paar schoenen niet veel is. Verderop in de straat een LEGO winkel, een pimkie en een eigenwijze winkel met industriele look: pullandbear.

imageimageimageimage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s